Ekte blomsterglede og håndverk!

Bryllupstid…

Når man jobber i blomsterbransjen er ingen dager like….. Våre dager er utfordrende, artige, hyggelige og travle. Men noen dager kan også være fylt med sorg og mer triste ting, slik vi har opplevd den siste tida. Alle har vi vært preget av de forferdelige hendelsene på Utøya og i Regjeringskvartalet i Oslo. Det har vært tøffe og tunge dager for svært mange, også for oss i blomsterbutikken. Vi har hatt mange kunder som har vært svært preget av hendelsene og kommet tett på tragedien.

Men selv om det har vært mange tunge og triste dager den siste tida, har  vi vært så heldige at vi har fått lov til å kose oss med litt brudebinderi innimellom og møtt mange trivelige og spente bruder iløpet av sommeren!

Sommeren er høyseseong for bryllup, og vi har hatt mange travle bryllupshelger i sommer. Forrige helg hadde vi 2 bruder, og kommende helg har vi hele 3 stk!

Ingen brud er lik, og det er heller ingen av brudebukettene vi lager! Alle har vi hver vår stil når vi lager brudebuketter, og som regel har bruden en viss formening om hvilken stil, farger eller blomster ho ønsker i brudebuketten sin og øvrige blomsterarbeider. Noen ganger kan en brud komme hos oss og si «jeg vil ha brudebuketten min sånn og sånn»… og få til svar at «jammen, har du tenkt på at vi kan gjøre SÅNN og SÅNN istedenfor at den vil bli ENDA finere?» Noen får seg dermed en «aha»-opplevelse og overlater en del avgjørelser til oss, noe vi som blomsterdekoratører synes er kjempespennende! Dette gjør at vi kan være ekstra kreative, tenke litt annerledes og kanskje bruke blomster man ikke forbinder med eller tror kan brukes i en brudebukett! For hvem kan vel tenke seg at blomstene til en Ildtopp til 45 kroner kan bli selveste «prikken over i’en» i en brudebukett til 2000 kr? Vi ser mulighetene i alt vi har rundt oss!

Damen som skulle ha denne brudebuketten fikk en slik opplevelse hos oss da hun skulle bestille sin brudebukett: hun ville ha en romatisk brudebukett, hjerteforma og med røde roser. «Jammen du vil jo bare bli SÅÅÅÅÅÅÅ fin med litt mer ferskentoner også, det er farger som kler deg godt!» Og etter at bruden fikk tenkt seg om noen minutter, valgte hun å stole 100% på oss og sa «gjør dæ dekk tru bli fint! Men je VIL gjerne ha noe innslag av noe rødt, og gjerne roser»… «Jammen det skal du få, ittno problem! Men det blir litt mer å!» sa vi.
Og dermed endte vi opp med denne brudebuketten, og bruden ble veldig fornøyd! Her brukte vi røde roser, orange grenroser, ferskenfarga Hypericum-bær, Hagenellik, vanlig Nellik og Ildtopp. Hjerteformen ble lagd i bjørk, og surret sammen med kobber dekortråd.

Lilla har blitt en mer og mer populær farge innen blomster! Det kommer stadig nye sorter roser, og også nelliker i ulike lillavarianter. Vi har hatt 2 bruder som har ønsket seg lilla brudebuketter. Og selv om vi har tatt utgangspunkt i samme typer roser i disse brudebukettene, så ser man hvor forskjellige de kan bli!

Ene bruden ville ha en enkel og søt brudebukett, en tett rund sådann. Her brukte vi roser, Hortensia og nelliker, dekorert med eføy og hjerteperler på tråd rundt.
Den andre bruden ville ha en lilla brudebukett med litt heng. Også her har vi brukt lilla roser, nelliker og lilla Limonium. Her er eføyen brukt både rundt buketten og også som heng sammen med litt perler på tråd. Lekre buketter som er kjempefine både på sommeren og høsten.

Forrige helg hadde vi 2 herlige bruder som hadde bestilt blomster hos oss.
Den ene bruden ville ha en enkel, pen, romantisk, hvit bukett…. HVIT…. HVITESTE HVIT….. og da er det bare én rose som gjelder for vår del; det er ‘Bianca’. En nydelig rose med en herlig duft! Vi valgte i samråd med bruden å lage en klassisk, tett rund brudebukett KUN med hvite roser og eføy rundt. Helt enkelt dekorert med noen diamanthjerter samt litt sølvtråd. Rent, pent, og lekkert synes vi! I tillegg lagde vi her noen små, søte kurver med hvite blomster til tvilling-brudepikene på halvannet år, samt hårpynt til forlovere og brudepiken på 10 år.

Brud nr. 2 ha noe heeelt annet enn brud nr.1! Denne bruden ville nemlig ha farger; STERKE, klare farger! Orange og lilla ville hun ha. Et kjempespennende, artig og litt annerledes fargevalg syntes vi! Hun fikk se mange forskjellige blomster og ulike fargevariasjoner innen lilla og orange. Lilla som spenner seg fra rød/lilla-nyanser til veldig blå/lilla-nyanser, og orange som spenner fra fersken til orange, rødlige nyanser av orange og gule. Vår brud falt pladask for en Calla som heter ‘Mango’. Hun overlot det meste til oss når det gjaldt endelig blomster- og fargevalg, «bare den blir fin, har sterke farger, og jeg har VELDIG lyst på den Callaen!»… Og somsagt, så gjort; jenta fikk en fargesterk, lekker, dråpeformet brudebukett i orange og lilla, og selvfølgelig Callaen! Callaen ble brukt både i selve buketten og i henget i selskap med Ceropegia, roser, Vanda-orkidé, Lilianthus og Hypericum-bær. Og bruden kunne ikke blitt mer fornøyd!

Kommende helg skal vi lage 3 brudebuketter og med alt som hører til på en bryllupsdag. Her vil det bli mye forskjellig. Noe vil bli veldig romatisk og sommerlig, men én av brudebukettene vil bli helt spesiell. Bruden hadde kun ett krav når det gjaldt sin brudebukett: «Je vil ha svarte blommer!». Og vi skjønte hvorfor med én gang vi fikk se detaljene i kjolen hennes;
DENNE brudebuketten vil bli spesiell! Følg med videre her på vår hjemmeside for å se resultatene av helgens bryllupsbinderi!

One Response | Add your Own

Legg igjen en kommentar

Påkrevd

Påkrevd, vil ikke bli vist

XHTML Tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Subscribe to the comments