Ekte blomsterglede og håndverk!

ENDELIG TID FOR TULIPANER!

De var såvidt å se før jul, men det er nå etter jul sesongen starter for fult:

DET ER ENDELIG TULIPANTID IGJEN!

Tulipanen tilhører liljefamilien, og er en løkblomst. Dette er en av de mest populære vårblomstene vi har, og disse er å få kjøpt både som avskårne og enkelte ganger også ferdig plantet og drevet fram fra gartnere. Tulipaner får du også kjøpt som løk, men dette er på høsten. Disse plantes da direkte ut i hagen, og man vil få de i blomst fra april-mai og utover sesongen.

Som avskårne er Tulipanene lette å bevare og stelle. Det er viktig at tulipanene blir snittet tverrs over og ikke på skrå, slik man gjør med andre blomster. Dette er fordi Tulipanene trekker ekstremt mye vann sammenlignet med mange andre snittblomster. Desto mer vann de får, desto mer trekker de til seg…. og jo mer vann de trekker til seg, desto mer vil de vokse og strekke seg. Så med tverrsnitt knipes ledningsstrengene som frakter vann i stilken noe sammen slik at de ikke trekker så mye vann.
Det er viktig at Tulipanene får så kaldt vann som mulig, og at de ikke får noe blomsternæring eller noe pulver i vannet, da dette også gjør at de vil vokse og strekke seg.
Det er også lurt å sette Tulipanene kjølig om natten, da dette gjør at de vil blomstre lenger.

Dersom du får tulipaner som er tørrlagra (det vil si at de ikke har stått i vann), må disse snittes før de has i vann. Snitt da gjerne av et par cm med en skarp kniv og la plasten være på i ca. 1 time eller lenger. Dette gjør at tulipanene får støtte og at de dermed vil bli rette og pene i vasen.

Tulipaner har vi både i 7-pakninger i rene farger og 15-pakninger som fargeblandinger.

Legg igjen en kommentar

Påkrevd

Påkrevd, vil ikke bli vist

XHTML Tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Subscribe to the comments