Ekte blomsterglede og håndverk!

Vinterbrud i butikken!

Denne helgen var en ny brudehelg for oss jentene på Inspira Blomster!
Når man har en lærling i bedriften, er det viktig med god oppfølging gjennom hele perioden, og at lærlingen får gjennomgått alt som står i læreplanen.
Dermed fant vi ut at på fredag skulle Laila få en oppgave av oss fagansvarlige i butikken. Oppgaven var å lage en brudebukett etter hennes eget ønske. Hun fikk selv velge materialer, teknikk og form.
Og dermed lagde Laila denne fine brudebuketten som vi stilte ut i butikken hele helgen. Og den fikk mye skryt at kundene våre!
Hun brukte store, flotte roser, rosa Woksblomster og forskjellige typer grønt og dekortråd.

I tillegg til Laila sin brudebukett, skulle også Randi lage en brudebukett til denne helga. Men denne skulle ikke brukes i utstilling i butikken, den skulle lages til ei som hadde bestemt seg for å være vinterbrud!

Det er ikke hver dag man får inn en sprudlende, koselig og blid dame i butikken som sier: «Jeg skal gifte meg den 20.februar jeg! I iskapellet i Hunderfossen!»
Det første vi sa, var: «Neimen jøss, så kult! Det er det ikke alle som gjør!» Det andre var «Åi, dét kan bli kaldt?!» …. og dermed var en stor utfordring igang for oss blomsterdekoratørene:  «Hva slags blomster skal vi bruke da,som kanskje kan holde seg litt selv om det blir kaldt??» For det er jo en kjent sak at blomster fryser ute når det er kaldt.

«Jammen dette skal vi få til på ett eller annet vis vi vettu! Vi liker utfordringer! Vi skal lage noe fint til deg vi! Har du noen ønsker?» …og det hadde bruden.
1) Hun ønsket å ha noe blått i buketten sin, gjerne Hortensia da dette også skulle brukes i bordpynten.
2) Temaet for dagen var «is, snø og vinter», og hun ville at dette skulle gjenspeile seg i buketten.
3) «Jeg er litt rufsete av meg, så kanskje dette kan gjenspeiles i buketten også? Men samtidig vil jeg at den skal være enkel, og kanskje ha litt heng»
Og dermed var vi igang! Det første vi desverre måtte konstantere var at Hortsensia funka dårlig. Vi prøvde flere metoder, bla. en spesialspray for blomster og vi prøvde også å tøre Hortesiaen på forhånd… men uten hell. Ergo, vi måtte over til plan B når det gjaldt blått. Og vår plan B var Delphinium-blomster. Disse var helt blå, og vi fant ut at disse  kunne holde seg ei stund!
Men, med vinter, is og snø som tema måtte vi ha noe mer enn bare blått. Vi fant dermed ut at det måtte bli et innslag av noe hvitt. Og hva er vel penere nå om dagen enn knitrende, vakre, hvite tulipaner!? Vi fant derfor ut at hovedblomsten skulle bli Tulipaner, med små Delphinium-blomster innimellom og nedover i henget. Og for å få fram is og snø og det «rufsete» uttrykket ble det brukt sølvtråd, fiberhår, lim og nåler med små krystallsteiner på.
Corsagene ble lagd med Tulipaner, lim, sølvtråd, Bjørnegress, Delphinium og gåsunger.
Så ble ikke disse blomsterarbeidene vinterlig, så vet ikke vi!

Som sagt, intet er umulig så lenge man har tid til å teste ut ting, og har en plan B! Vi håper brudeparet hadde en uforglemmelig dag på en kald og snøfylt vinterdag på Lillehammer!

Legg igjen en kommentar

Påkrevd

Påkrevd, vil ikke bli vist

XHTML Tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Subscribe to the comments